|
4-5 с.л. чисто масло или маргарин |
|
5-6 ябълки |
|
5 яйца |
|
1 ч.ч. бращно |
|
2ч.ч. захар една за ябълковата смес и една за блата |
|
канела на вкус |
|
1 опаковка чаени бисквити |
|
1 пакетче ванилия или ванилена захар |
|
Ябълките се измиват,почистват и настъргват на едро ренде.По желание може да се обелят,но аз Ви препоръчвам да ги настържете с кората,което придава много приятен вкус и аромат на сладкиша. |
|
Смесвате ябълките,1ч.ч. захар и канелата и обърквате добре. |
|
Разтопявате маслото или маргаринът в тавичката,като използвате фурната,която и без това трябва да загрее,докато приготвяте сладкишът.Може да го направите и в по-хубава тавичка от моята,но какво да се прави рисковете на емигрантският живот са такива.За сметка на това е повече от чиста и излускана уверявам Ви,така че смело напред. |
|
Подреждате бисквитите върху маслото и ако използвате,като мен кръгли бисквити може да натрошите няколко за да запълните празните места. |
|
Изглежда ето така. |
|
Отгоре изсипвате настърганите ябълки объркани със захарта и канелата и най-отгоре изсипвате сместа за блатът.Тя се приготвя от 5 яйца разбити на гъста пяна с 1ч.ч.захар,1ванилия и 1ч.ч. брашно предварително пресято,което се добавя малко по малко при непрекъснато бъркане. |
|
В готов вид изглежда ето така,а понякога и много по добреСлакишът е лесен за изпълнение и много апетитен.Опитайте убедена съм,4е ще повторите,а за тези,които вече са го правили и опитвали не мога да добавя нищо повече от добър апетит приятели. |
Сладкишът се пече на 200 градуса на долен реотан за около 15-20 мин.,след което температурата се намалява на 170 градуса и се пече до пълната му готовност.Разбира се всичко това търпи промени,тъи като всяка домакиня най добре познава собственната си печка ,така че нека не се бъркам с указания в тази част.
Няма коментари:
Публикуване на коментар